voorjaarsprogramma 2020

Pleisterplaatsen

In maart organiseren wij drie avonden over ‘pleisterplaatsen’. Je kunt alle drie de avonden volgen of een keuze maken uit het programma. Op deze avonden komen we verschillende ‘pleisterplaatsen’ tegen in drie wisselende werkvormen.

Info en opgave:

2 maart:           Godly Play vertelling over ‘ballingschap en terugkeer’ met verwonderingsvragen en   creatieve verwerking (door Mariska Litjes)

9 maart:           Bibliodrama met het verhaal van de ontmoeting van Jezus en een vrouw bij een bron (door Gertrudeke van der Maas)

16 maart:         Dansen op een pleisterplaats (door Els Lagerweij)

Tijd:                 19.45 uur – 21.45 uur De Drie Ranken in Apeldoorn (Ingang Violierenplein)

Kosten:            per avond: € 5,-. Bij aanmelding voor alle drie de avonden betaal je € 12,- op de eerste avond.

Info en opgave:

 

Ballingschap en terugkeer, Godly Play vertelling

Mariska Litjes

Maandag 2 maart 19.45 uur – 21.45 uur:

Een verhaal over het verlaten van je ‘pleisterplaats’ en verrassende ontdekkingen doen. Over loslaten en je over geven aan wat op je pad komt. Zijn wij ergens in dit verhaal? We luisteren, verwonderen ons, stellen onszelf vragen en zetten dit om in een (creatieve) verwerking.
Bibliodrama

Gertrudeke van der Maas

Maandag 9 maart 19.45 uur – 21.45 uur:

Deze avond werken we met het verhaal van de bron, waar Jezus en een vrouw een bijzondere ontmoeting hebben (Johannes 4). We stappen zelf in het verhaal door een rol te kiezen, die ons aanspreekt. Bibliodrama is geen toneelstuk, maar een ontdekkingstocht, hoe ons levensverhaal raakt aan het bijbelverhaal.

Dansen op een pleisterplaats

Els Lagerweij

Maandag 16 maart 19.45 uur – 21.45 uur:

Een pleisterplaats, een pauzeplek, een rustmoment. Een moment om te kijken, te luisteren, te voelen, te dansen. Met ons bewustzijn bij de aarde en de ruimte waarin we ons bevinden. Wie weet ervaren we iets van een pleisterplek, een plek om even te verblijven en dan weer verder te gaan.