Sinds september is De Verwondering gehuisvest in Kerkcentrum De Drie Ranken.

Vanwege de zeer grondige vernieuwbouw die daar plaatsvindt is het voor iedereen al zoeken naar een plekje. En dan moesten wij er ook nog eens bij met onze grote kasten met vertelspullen en creatieve materialen. 

Toch is er ruimte voor ons gemaakt! En kunnen we weer vertellen.

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de startzondag, half september konden wij ons presenteren aan de gemeenschap waar we nu bij horen, door drie van de vele workshops te verzorgen:  één voor (groot) ouders met kinderen, en twee voor volwassenen. Deze laatste twee waren verschillend in de verwerkingsvorm. Een op de ’traditionele’creatieve manier  en een waar het verhaal uitliep in een Bibliodrama.

De workshops werden goed bezocht en het was heel inspirerend voor ons zo opgenomen te zijn in deze vrolijke start van het seizoen!

 

 

Op Dierendag, 4 oktober, verzorgde Ilse Brinkman vanuit De Verwondering een indrukwekkende interactieve vertelling over Franciscus.

In het nagesprek vertelden de luisteraars dat ze getroffen waren dat het leven van Franciscus zo dichtbij was gekomen, dat alle geuren en kleuren van die tijd waren opgeroepen en dat het leek of we even met elkaar al die jaren terug waren gegaan in de tijd. Maar ook dat Franciscus ons kon inspireerde om ook nu voor de allerzwaksten op te komen, ook als dat gevolgen heeft voor je eigen comfortabele leven.

 

 

 

 

We gaan de laatste maanden in als pioniersplek, maar er wordt hard gewerkt aan het vervolg van De Verwondering als missionair project. Heel veel plannen! Daarover binnenkort meer. Maar we zijn er van overtuigd dat uit de ‘oude pioniersplek De Verwondering’  een nieuwe Verwondering zal groeien!